Ballina Kuriozitet NJIHUNI ME PYLLIN E “FOSILEVE TË GJALLA”

NJIHUNI ME PYLLIN E “FOSILEVE TË GJALLA”

SHPËRNDAJE

Pyjet e Ziarat në Pakistan, supozohet të jenë ndër pyjet më të vjetra.

Të shpërndara në diku 110 mijë hektarë dhe nuk kanë qenë asnjëherë pjesë e ndonjë studimi dendralogjik. Sipas një raporti të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkeologjisë në Pakistan. Të paraqitur në prillin e vitit 2016, drunjtë në këto pyje mendohet se janë mijëra vjeçare dhe prandaj kanë marrë edhe emrin “fosile të gjalla”, njofton BBC.