Ballina Kulturë Ulpiana, thesari ende i panjohur (Video)

Ulpiana, thesari ende i panjohur (Video)

SHPËRNDAJE

Parku arkeologjik Ulpiana, si një nga lokalitet më të rëndësishme arkeologjike në vendin tonë, vazhdon të tërheq vizitorë të shumtë vendorë dhe ndërkombëtar.

Vetëm nga muaji janar e deri më sot, këtë park e kanë vizituar rreth 4,000 vetë.

Ne këtë kohë, arkeologët kosovarë, në bashkëpunim me arkeologët gjermanë, janë duke punuar në identifikimin e minierave antike të këtij qyteti antik.

Por, edhe me tej problematike për këtë lokalitet arkeologjik vazhdon të jetë çështja e pronësisë së tokave. /21Media/