Ballina Kulturë Zbulime të reja arkeologjike në Gjirokastër

Zbulime të reja arkeologjike në Gjirokastër

SHPËRNDAJE

Misioni i radhës arkeologjik i ndërmarrë nga specialistët italianë së bashku dhe me ata shqiptarë në rajonin e Gjirokastrës, ka nxjerrë në pah zbulime të tjera.

Në fokus të këtij misioni, përveçse Teatrit të Hadrianopolit, kanë qenë edhe vende të tjera që ndodhen në Luginën e Drinos, si në Paleokastër apo dhe në Melan. Për profesorin Roberto Perna, zbulimi i fundit ishte në Paleokastër ku gjatë punimeve u zbulua një pllakë e veçantë që i përkiste shekullit të V-të apo të VI-të ku ishte shkruar emri i kishës së fshatit. /Report TV/