Ballina Lajme Thaçi i vendosur, nuk do të ketë ndarje dhe as krijim i...

Thaçi i vendosur, nuk do të ketë ndarje dhe as krijim i “Republika Srpska”, Trepça dhe Gazivoda, të Kosovës

SHPËRNDAJE

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, të enjten, tha se nuk do të ketë ndarje të Kosovës dhe as nuk do të krijohet Republika Srpska.

Thaçi tha se do të ruhet substanca multietnike e Kosovës. Do të hiqet vetoja ruse për Kosovën në OKB .

“Unë kam biseduar me kryeministrin Medvedev, më ka thënë shumë qartë që një marrëveshje midis Kosovës dhe Serbisë do ishte e mirëpritur”,- tha Thaçi.

Ndërsa deklaroi më tej: Do e takoja pa problem Presidentin Putin. Me çfarë kosto do e arrini përgjysmimin e Kosovës. Unë nuk do lejoj shkëmbim të territorit dhe as Srpska Republika në Kosovë. As Trepca, as Gazivoda nuk do jenë në shkëmbim. Definitivisht nuk do të ketë ndarje të territoreve. Jam skeptik që do arrihet një marrëveshje e shpejtë, por duhet të punojmë. Nuk ka ndarje, nuk ka shkëmbim nuk ka Republika Srpska.

Duke folur për marrëveshjen, ai tha se “do të jetë marrëveshje obligative ndërkombëtare për njohje të dy vendeve. Do të ruhet shpirti multietnik dhe heqja e vetes ruse nga Këshilli i Sigurimit dhe do të sillte njohje të 80 shteteve që nuk e kanë njohur Kosovën”, tha ia dhe shtoi se ka biseduar për me kryeministrin rus Medvedev, po ashtu ai ka pohuar se do të bisedonte me kënaqësi me presidentin rus, Putin, pasi sipas tij, ky takim do të ishte përparësi për Kosovën.

“Nuk do të lejoj ndarje të Kosovës, shkëmbim të territoreve dhe nuk do të lejoj me asnjë çmim një “Republikë serbgska. As Trepça dhe as Gazivoda me asnjë çmim nuk do të ndahen nga Kosova”, tha ai./Telegrafi