Ballina Kulturë “Fokus Award” dhe fotoja nga Srebrenica: Mos harro…

“Fokus Award” dhe fotoja nga Srebrenica: Mos harro…

SHPËRNDAJE

Fotografi Midhat Poturoviq është shpërblyer me çmimin kryesor “Fokus Award”, në edicionin e nëntë të Festivalit Ndërkombëtar të Fotografisë që është mbajtur në Fier të Shqipërisë.

“Fokus Award” këtë vit sugjeroi si temë “Një duel me dritën” e cila në të vërtetë kthehet në një duel me kohën, me kohën që jetojmë, me kohën e lenë pas, me kohën që na pret…

“Qasja ndaj dritës është ndër dallimet kryesore mes fotografisë së mirë dhe fotografisë së zakonshme. Këtu fillon beteja e çdo fotografi për ta “nënshtruar” dritën në favor të tij. Asnjë element tjetër në fotografi nuk është i fotografit përveç dritës…”, kanë thënë drejtuesit e këtij festivali.

Në këtë festival ishin të ekspozuara 36 fotografi, ku secila kishte tema të veçanta të sugjeruara nga fotografët pjesëmarrës. Ekspozita me fotografi do të vazhdojë pastaj në Kosovë dhe në Maqedoni.