Ballina Kulturë Mali i Zi: Zbulohen gjurmë të periudhës ilire

Mali i Zi: Zbulohen gjurmë të periudhës ilire

SHPËRNDAJE

Në qytetin e lashtë të Diokleas, pranë kryeqytetit të Malit të Zi- Podgoricës, kohë më parë, kanë nisur gërmimet arkeologjike nga Qendra për Arkeologji dhe Konservim të Malit të Zi, ku po dalin në pah tempuj dhe ndërtesa monumentale të periudhave të ndryshme.

Arkeologët malazezë, raporton VoA, theksojnë se gjatë gërmimeve gjetën prova dhe elemente edhe të periudhës ilire, çka e bën këtë vend një monument me rëndësi të veçantë kulturore.