Ballina Kulturë Dy vjet pa shkrimtarin Dritëro Agolli

Dy vjet pa shkrimtarin Dritëro Agolli

SHPËRNDAJE

Dy vite më parë ka ndërruar jetë në moshën 85-vjeçare, shkrimtari i njohur Dritëro Agolli.

Me veprimtarinë e tij, Agolli konsiderohet  ikonë e letrave shqiptare, duke sjellë risi në Letërsinë shqipe.

Agolli është i njohur në poezitë dhe poemat e vargjeve lirike, dhe po ashtu e ka pasuruar prozën shqipe me romanet e tij.

Personazhet që ka prezantuar në vepra Agolli, janë kryesisht qytetarët shqiptarë, të cilët ai i ka njohur gjatë LNÇ-së, bashkëvendës të tij, e të tjerë.