Ballina Shendetësi Konsumimi i pemëve dhe perimeve përmirësojnë disponimin tuaj

Konsumimi i pemëve dhe perimeve përmirësojnë disponimin tuaj

SHPËRNDAJE

Ka qenë gjithmonë e ditur se të hani shumë fruta dhe perime është e mrië për zemrat tona.

Por tani, kërkimet sugjerojnë se një pjatë e mbushur me mollë, karrotë dhe banane i jep edhe një shtysë shëndeti tonë mendor.

Një studim që vë në dyfishim të marries së përditshme të rekomanduar prej 5 në 10 ka të nëjtin efekt në mirëqenien tonë emocionale, duke shkuar nga papunësia në një punë.

Dhe nëse papritmas largoni frutat dhe perimet nga dieta juaj, shëndeti juaj mendor bie më shumë se dikush që nuk konsumon fare.

Hulumtimi u krye nga Universiteti i Leeds dhe u drejtua nga Neel Ocean,  një hulumtues i njohur i sjelljes.

“Gjetje tona ofrojnë dëshmi të mëteshjme se bindja e njerëzve për të konsumuar më shumë fruta dhe perime jo vetëm që mund të përfitojnë në shëndetin e tyre fizik në një afat të gjatë, por edhe në mirëqenien e tyre mendore në afat të shkurtër”, tha autori i studimit./Indeksonline/