Ballina Teknologji Apple ishte në bisedime me Intel për blerjen e biznesit të tyre...

Apple ishte në bisedime me Intel për blerjen e biznesit të tyre të modemëve telefonik

SHPËRNDAJE

Për disa vite të fundit, Intel ka bërë modeme për telefona dhe kompania ka furnizuar prodhuesit e telefonave si Apple.

Ka pasur disa raporte në të kaluarën rreth asaj se Apple potencialisht kërkon të zhvillojë modemin e tyre dhe duket se ata pothuajse kishin një dorë ndihmëse nga Intel.

Në një raport nga Wall Street Journal, publikimi pretendon të ketë dëgjuar nga njerëzit të njohur me çështjen se Apple dhe Intel ishin në të vërtetë në bisedime rreth blerjes së biznesit të modemëve telefonik Intel nga Apple.

Megjithatë, këto bisedime ndodhën shumë kohë më parë dhe ato që atëherë janë ftohur, kështu që duket sikur marrëveshja mund të mos ndodhë më.

Është interesante sepse raportet e kohëve të fundit kishin pohuar se Apple po përpiqej të gjente furnizues për komponentët 5G për iPhone-ët e ardhshëm, gjë që potencialisht mund të vononte lansimit të pajisjes.

Kjo për shkak të procesit të vazhdueshëm gjyqësor me Qualcomm ku Apple u detyrua të kërkonte furnizues të tjerë.

Padia midis dy kompanive është zgjidhur dhe është raportuar se Qualcomm tani do të furnizojë Apple me modemët për iPhone-ët 2020, dhe në një kthesë interesante të ngjarjeve, Intel njoftoi gjithashtu se do të dilnin nga biznesi i modemëve 5G. /Telegrafi/