Home Kulturë “Një libër, një laps, një fëmijë dhe një mësues mund ta ndryshojnë...

“Një libër, një laps, një fëmijë dhe një mësues mund ta ndryshojnë botën”

83
SHARE

Në Ditën Botërore të Librit, Telegrafi ju sjell dhjetë citate për vlerën dhe dobinë e librit – për individin dhe për shoqërinë.

Heinrich Mann: “Një shtëpi pa libra është si një dhomë pa dritare”.

Ernest Hemingway: “Asnjë mik nuk është besnik si libri”.

Mark Haddon: “Leximi është bisedë. Të gjithë librat flasin. Por, një libër i mirë edhe dëgjon”.

Malala Yousafzai: “Të mos harrojmë: një libër, një laps, një fëmijë dhe një mësues mund ta ndryshojnë botën”.

Groucho Marx: “Televizioni më duket shumë edukativ. Sa herë që dikush del në ekran, shkoj në dhomën tjetër dhe lexoj një libër”.

Jorde Luis Borges: “Gjithmonë e kam paramenduar Parajsën si një llojë biblioteke”.

Stephen King: “Librat janë magjia lëvizëse”.

Haruki Murakami: “Nëse lexoni vetëm librat që të gjithë I lexojnë, mund të mendosh atë që mendojnë të tjerët”.

Anonim: “Kushdo që thotë se ka vetëm një jetë për të jetuar, nuk di të lexojë një liber”.

Anonim: “E humbim veten në libra; e gjejmë veten në to”. /Telegrafi/