Ballina Shkencë Makina e parë e fluturimit në botë arrin në Barcelonë

Makina e parë e fluturimit në botë arrin në Barcelonë

SHPËRNDAJE

Ëndrra e të gjithë shoferëve është gati për t`u realizuar. Ata do të kalojnë trafikun duke ngarë një makinë fluturuese .

Prodhuesi i makinave holandeze Pal-V, do të prezantojë ” Liberty Pioneer “më 11 maj,  e projektuar për t’u përdorur lirshëm në rrugë publike.

“Nuk është një shpikje shkencore, por një produkt i sigurt dhe i respektueshëm ndaj ligjeve të shumicës së vendeve në botë”, sigurojnë prodhuesit. 

Makina e paraqitur nga kompania holandeze, teknikisht, është një girokopter në krahasim me helikopterët normalë, të cilët lëvizin nga helika e sipërme. Ky lloj automjeti merr goditjen kryesore nga një helikë e pasme e lidhur drejtpërdrejt me motorin.

Makina do të kushtojë € 499,000 euro. Inxhinierët tashmë janë në punë për ta paraqitur, deri në vitin 2030, makinën e parë plotësisht elektrike të fluturimit.