Home Aktuale Bujanoc: Ndalohet dalja nga shtëpia e personave të moshuar mbi 65 vjeç

Bujanoc: Ndalohet dalja nga shtëpia e personave të moshuar mbi 65 vjeç

293
SHARE

Personat mbi 65 vjeç, do të ndalohen të largohen nga shtëpitë nga dita e martë, dhe dënimi për shkeljen e këtij urdhri të masave të jashtëzakonshme për shkak të korona të virusit do të jetë 150,000 dinarë – njofton Kryeministrja e Serbisë Ana Bërnabiq, transmeton Portali Bujanovaçke.

Sipas Radio Televizionit të Serbisë, Kryeministrja tha se të gjitha sportelet në shërbimet publike do të mbyllen nga 17 Mars, dhe se rregullat e reja për funksionimin e institucioneve të hotelerisë do të hynin në fuqi së shpejti.

Kryeministrja Bërnabiq, tha se nga e marta, të gjithë pacientët kronikë dhe ata me fëmijë deri në 12 vjeç do të jenë në gjendje të punojnë nga shtëpia. Ajo më parë kishte njoftuar mundësinë e prezantimit të një shtetrrethimi.

Të hënën Qendra e Bujanoc ishte e mbushur me njerëz dhe reporterët e Bujanocit zbuluan se qytetarët e moshuar ishin klientët më të shumtë në tregje.

Një gjendje e jashtëzakonshme ka qenë në fuqi në të gjithë Serbinë që nga e diela në mbrëmje, dhe këtu mund të shihni disa nga masat e marra nga Shtabi Komunal i Emergjencave, njofton Bujanovaçke, transmeton Jetapress.