Home Aktuale BIPBM nga Lugina, nuk i referohet vendimit të BIK në Kosovë

BIPBM nga Lugina, nuk i referohet vendimit të BIK në Kosovë

204
SHARE

Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), nuk i përfill Vendimet e Bashkësisë Islame të Kosovës, për mosorganizmin e faljes së namazit të Fitër-Bajramit në xhamitë e vendit e as në hapësira të tjera publike.

Gjithashtu, një vendimi i BIK-ut, nuk ka kompetenca për besimtarët e Luginës së Preshevës e as për të ashtuquajturat KBI-Mexhliset e tij, të ndaloj organizimet fetare e as në vizitat  te njëri-tjetri gjatë ditës së Fitër-Bajramit.

Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPBM), është institucion i lartë fetar, i vetmi legjitim rajonal  i cili ka leje nga institucionet republikane për shëndetësi të Serbisë, për organizimin e faljes së namazit të Fitër-Bajramit në xhamitë e vendit, duke respektuar distancën dhe masat tjera mbrojtëse për shëndetin e besimtarëve, njofton Jetapress.