Ballina Aktuale Një libër interesant për shpërnguljen e muhaxhirëve të Sanxhakut të Nishit, gjatë...

Një libër interesant për shpërnguljen e muhaxhirëve të Sanxhakut të Nishit, gjatë periudhës osmane

SHPËRNDAJE

Këtyre ditëve, doli nga shtypi Libri “Sanxhaku i Nishit gjatë periudhës osmane (Shek.XIX)”, i autorit dr. Mead Osmani, nga Tërnoci,  i botuar nga Instituti i Historisë në Prishtinë.

Autori për botimin e kësaj vepre, falënderon Institutin e Historisë, kryeredaktoren, recensentët, lektorin dhe gjithë ata koleg, që në një formë, apo formë tjetër e kanë ndihmuan me ide e sugjerime.

Jetapress, mëson se ky libër është një dedikim i veçante për prindërit e mi, familjen time, e cila gjithnjë ka qenë mbështetja ime kryesore në rrugëtimin tim profesional.  Po ashtu, ky libër i kushtohet edhe gjithë atyre muhaxhirëve të cilët u shpërngulen me dhunë nga trojet e tyre shekullore në mes viteve 1877-1878”, shkruan autori i librit Mead Osmani – Doktor i Historisë, njofton Jetapress