Ballina Aktuale Lajm i madh për shqiptarët: SHBA-të e pranojnë Talat Xhaferin si kryetar...

Lajm i madh për shqiptarët: SHBA-të e pranojnë Talat Xhaferin si kryetar të Kuvendit

SHPËRNDAJE

Dhunën në Kuvend e ka dënuar ashpër edhe ambasada amerikane në Shkup. Nëpërmjet ambasadës së saj në Shkup, Qeveria e SHBA-ve njeh Talat Xhaferin si kryetarin e ri, dhe të vetëm, të parlamentit maqedon.

“Kjo është arritja më e madhe shqiptare në një shtet që me maska, huliganë e regjim fashist promovon albanofobinë. Këtë fakt s’mund ta ndryshoj askush; as skenarët rus”,kanë thënë nga ambasada amerikane.

 

Tutje thuhet se, e vdekur do të jetë gjithçka që provon institucionalizimin e racizimit ndaj shqiptarëve në Maqedoni

“Koha kur shqiptarët presin qejfet e kombësive të tjera për të drejtat e tyre është e vdekur. E vdekur do të jetë gjithçka që provon institucionalizimin e racizimit ndaj shqiptarëve në Maqedoni; qoftë shtet apo pushtet ai”, thekson ambasada amerikane. /ZERI/