Ballina Aktuale Bosch: Shqiptarët me 30% diskriminohen në Maqedoni, serbët me 5% privilegjohen në...

Bosch: Shqiptarët me 30% diskriminohen në Maqedoni, serbët me 5% privilegjohen në Kosovë

SHPËRNDAJE

Robert Bosch, ish-ambasadori i Holandës në Kosovë ka reaguar ndaj deklratave të Ivica Daçiqit i cili kishte akuzuar në njëfarë mënyre shqitparët për incidentet në Maqedoni.

Bosch i njohur për reagimet e tij të ashpra edhe sa e ushtronte funksionin e ambasadorit në Kosovë, i ka krahasuar të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni me ato të serbëve në Kosovë, shkruan lajmi.net.

“Ai (Daçiq) nuk duket se do të kujdeset edhe për 30% të popullsisë shqiptare në Maqedoni, të cilët nuk mund të marrin pjesë plotësisht në jetën politike, dhe gjuha e tyre nuk është gjuhë zyrtare”, ka shkruar Bosch në facebook.

 

“Krahasoni këtë me situatën e serbëve në Kosovë. Me 5% të popullsisë gjuha e tyre është gjuhë e dytë zyrtare. Ata kanë veto për çështje të rëndësishme si për themelimin e ushtrisë, e ku prezentë janë urdhrat e Beogradit. Së fundi, madje disa deputetë serbë në Kosovë thonë hapur se kryeministri i tyre është Vuçiqi, dhe kryeqyteti Beogradi. Për çfarë lloj lotësh krokodili bëhet fjalë”, thotë Bosch.

Ministri i jashtëm serb, Ivica Daçiq e kishte cilësuar problemin e Maqedonisë si problem në gjithë Ballkanin dhe jo vetëm në këtë shtet.