Ballina Teknologji Google serish me procesorin më të fuqishëm kuanti

Google serish me procesorin më të fuqishëm kuanti

SHPËRNDAJE

Gara në prodhimin e kompjuterit të parë në botë kuanti, i cili do të jetë i përdorshëm, duket se po i afrohet fundit.

Google njoftoi se kompania përsëri ka procesorin më të fuqishëm kuanti në botë.

Bristlecone është sistem 72-kjubit superkonduktiv, i cili tejkalon paraardhësin e rekorderit (IBM-i 50-kjubit procesor).

Qëllimi i kompanisë është që të sigurojë fuqinë dhe stabilitetin të cilat janë të domosdoshme që kompjuterët kuanti të jenë funksionalë.

Google dhe IBM nuk janë aktualisht kompanitë e vetme të cilat po luftojnë për primatin në fushën e divizionit kuanti. Microsoft ka divizionin e vet kuanti. /Telegrafi/