Ballina Histori LETRA E AJNSHTAJNIT DEL NË ANKAND

LETRA E AJNSHTAJNIT DEL NË ANKAND

SHPËRNDAJE

Një letër e Ajnshtajnit dërguar një femre të re sot do të dalë në ankand në Jerusalem.

Letra, të cilën fituesi i çmimit Nobel Albert Ajnshtajn e kishte shkruar me dorë, ishte dedikuar për një femër gjatë qëndrimit të tij në Itali në vitin 1921.

Në ankand do të prezantohet edhe një letër tjetër, të cilën Ajnshtajn në vitin 1928 e kishte shkruar për kolegun e tij Herman Minc, në të cilën shpreh idetë për fazën e tretë të teorisë së relativitetit dhe fotografinë në të cilën Ajnshtajn pi duhan me llullë, transmeton  AP, duke iu referuar shtëpisë së ankandit Winner, e cila organizon ankandin./jetapress/