Ballina Lajme THAÇI NË DEBAT ME SHOQËRINË CIVILE PËR KORRIGJIMIN E KUFIJVE

THAÇI NË DEBAT ME SHOQËRINË CIVILE PËR KORRIGJIMIN E KUFIJVE

SHPËRNDAJE

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) pritet të mbajë më 5 shtator diskutimin publik mes presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe pjesëtarë të shoqërisë civile dhe mediave në lidhje me atë se “Çfarë do të thotë korrigjimi i kufirit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë?

Diskutimi vjen pas debatit të gjerë rreth idesë së presidentit HashimThaçi, dhe homologut të tij serb Aleksandër Vuqiç, për korrigjim të kufijve si rezultat nga dialogu Kosovë-Serbi.

Kjo ide po kundërshtohet nga opozita në Kosovë dhe një spektër i gjerë i shoqërisë civile por edhe aleate të Evropës si Gjermania