Ballina Aktuale Vuçiq: Kompromis me shqiptarët, ose do të pësojmë humbjen më të rëndë

Vuçiq: Kompromis me shqiptarët, ose do të pësojmë humbjen më të rëndë

SHPËRNDAJE

Nuk ka zgjidhje tjetër për Kosovën, përveç se të arrijmë një marrëveshje, e cila do të pranohet nga serbët dhe shqiptarët, sepse ajo sjell paqe, tha presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq për portalin “Espresso” dhe theksoi se “përndryshe nuk ka paqe”, transmeton “Zëri.Info”.

“Nuk ka paqe përndryshe, kuptojeni këtë. Kuptojeni dhe silluni me përgjegjësi të gjithë dhe kuptoni se kjo është e vetmja gjë që është e mundur. Nëse nuk kemi një marrëveshje, shqiptarët do të jenë edhe më të shqetësuar”, tha Vuçiq.

“E vërteta është se Kosova nuk është e gjitha shqiptare dhe e vërteta është se Kosova nuk është e gjitha serbe dhe e vërteta është se ne kemi nevojë për të arritur një kompromis. Ai që nuk e kupton këtë do të futë Serbinë në tragjedinë më të madhe nga të cilat ne do të dalim të mposhtur, do të pësojmë humbjen më të keqe se kurrë më parë”, vlerëson Vuqiq, duke shtuar se” nuk do ta çonte Serbinë në luftëra dhe konflikte nga të cilat nuk mund të dilnin si fitues”./ZËRI