Ballina Teknologji Hakerët po shpërndajnë falas të dhëna të 2.2 miliardë llogarive

Hakerët po shpërndajnë falas të dhëna të 2.2 miliardë llogarive

SHPËRNDAJE

Hakerët që thyejnë shërbimet online kanë tendencë të shesin kredencialet e vjedhura në Dark Web. Ka pasur disa rrjedhje të rëndësishme gjatë viteve të fundit, në të cilat u zbuluan kredencialet e qindra miliona përdoruesve.

Tani, duket se disa hakerë kanë vënë shumicën e atyre kredencialeve të zbuluara së bashku në një pako që përmban 2.2 miliardë përdorues dhe fjalëkalime unike. Baza e të dhënave tani po shpërndahet falas në internet.

Sipas njoftimeve, ky koleksion prej 2.2 miliardë përdoruesve dhe fjalëkalimeve unike është duke u shpërndarë lirisht përmes forumeve dhe torrentëve të hakerëve. Kjo do të thotë se çdokush mund të marrë ato, edhe pse kush nuk e di se çfarë të bëjë me këto të dhëna.

Kjo ndjek një rrjedhë masive të mëparshme prej 773 milionë emrave dhe fjalëkalimeve unike, të cilat gjithashtu shpërndaheshin falas në internet.

Shumica e kredencialeve të vjedhura duket se vijnë nga sulme të mëdha në kompani si Yahoo, Dropbox dhe LinkedIn. /Telegrafi/