Ballina Aktuale Stojança Arsiq rreth vizitës së Vuçiqit: E gjithë kjo ishte joserioze!

Stojança Arsiq rreth vizitës së Vuçiqit: E gjithë kjo ishte joserioze!

SHPËRNDAJE

Bujanoc, 11 shkurt 2019 – Vizita e Presidentit Aleksandër Vuçiq Bujanocit në kuadër të fushatës “E ardhmja e Serbisë”, e cila u reflektua në “bisedime me qytetarët në një kafene lokale”, nuk ka lënë ndonjë përshtypje të veçantë tek zëvendës – kryetari i Komunës së Bujanocit, Stojança Arsiq.

– Ai ka pritur më shumë se një vizitë që në fakt dukej si një fushatë parazgjedhore, thotë Arsiq për portalin Bujanovaçke, transmeton Jetapress.

Sipas tij, qeveria lokale ishte e gatshme për të njoftuar Presidentin për çështje të rëndësishme të komunës, edhe pse ftesa erdhi nga protokolli të enjten, më 7 shkurt, një ditë para vizitës së tij.

– Ne kemi përgatitur raportin për aktivitetet dhe prioritetet aktuale, siç është rregullimi i zonës së prodhimit biznesi përgjatë rrugës së vjetër në Vranjë. Megjithatë, ne nuk kemi pasur një shans për të folur në lidhje me të, për shkak se presidenti ishte i përkushtuar ekskluzivisht për të vizituar shkollën në Levosojë “, thotë Arsiq, i cili mori pjesë në këtë ngjarje në fshat dhe i ka shtrënguar duart me Vuçiqin.

Zëvendëskryetari i komunës ka biseduar me qytetarët për problemet në Bujanoc dhe kapacitetet potenciale të zhvillimit, të cilat i ka shikuar në televizion.

– Organizimi i kësaj ngjarjeje në një kafene dhe ajo që kisha mundësi për të dëgjuar nga “qytetarët”, ka vepruar joserioze. Përgjegjësinë e bart dikush nga autoritetet lokale, i cili i ka grumbulluar  këta njerëz për t’ju treguar për të treguar histori të vjetra me ide joreale, të cilat kanë filluar me Jugokoopin, për të cilat ata kërkojnë burime të konsiderueshme mjetesh, dhe Presidenti është i vetëdijshëm dhe ka thënë se ne nuk kemi fonde të mjaftueshme të bagëtive, nga e cila lind pyetja për justifikimin e një investimi të tillë “, tha Arsiq.

Sipas tij, janë shumë joserioze rrëfimet rreth turizmit rural, të cilat u dëgjuan në atë takim.

– Destinimet turistike, disa lloj shkollash bungallo në natyrë, nuk vlejnë të përmenden.

Arsiq beson se vetëqeverisja lokale është vendi, që presidenti ka qenë dashur së pari ta vizitoj.

-Tradicionale është kthehesh në shtëpinë e nikoqirit, por për Vuçiqin kjo nuk është hera e parë, për fat të keq kjo ka ndodhur edhe gjatë vizitës së tij në vitin 2015.

I pyetur nëse kjo ishte pjesërisht për shkak të faktit se SNS, nuk merr pjesë në qeverinë lokale, Arsiq u përgjigj me dëshmi.

“Sigurisht kjo është arsyeja më e madhe, absolutisht e pa justifikuar. Ai, supozoj, presidenti i të gjithë qytetarëve, nuk pret që ai të jetë në pushtet në të gjitha qytetet dhe komunat. Presidenti duhet të përfaqësojë interesat e të gjithë qytetarëve dhe vizita në Bujanoc ishte si një fushatë parazgjedhore, argumenton Arsiq.

Përndryshe, Kryetari i komunës Shaip Kamberi, gjatë vizitës së Aleksandër Vuçiqit, ishte në një udhëtim zyrtar në Zagreb, njofton Bujnovaçke, transmeton Jetapress.