Ballina Publicitet Memorandum saradnje između Islamske zajednice Severne Makedonije i Islamske zajednice Srbije,...

Memorandum saradnje između Islamske zajednice Severne Makedonije i Islamske zajednice Srbije, veliki korak ka podizanju islamskih vrednosti ove dve susedne države

SHPËRNDAJE

Utorak, 22. oktobar, bio je sjajan dan u Skoplju, pošto je potpisan Memorandum saradnje između dve verskih institucija Islamske verske zajednice u Republici Severna Makedonija i Rijaset Islamske verske zajednice Srbije.

Memorandum o saradnju potpisan je u ime Islamske verske zajednice Severne Makedonije Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Redžepi, predsednik, i u ime Rijasata Islamske verske zajednice Srbije, Reis’ul-Ulema Akademik dr. Sead ef. Nasufović.

Na prijemu organizovanje Memorandum u ovom prilikom, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Redžepi je pozdravio visoku delegaciju iz Beograda, u koju je bio i potpredsednik Islamske verske zajednice Srbije, muftija Nedžmedin ef. Saćipi, izražavajući spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje, uvijek na osnovu svetih principa Časnog Kur’ana i sunneta Pejgamera (a.s.), odnosno njihovih djela kao zajednice i interesa vjernika koje predstavljaju.

Portal Jetapress uspeo je da dobije izjavu koordinatora o ovom dugo očekivanom potpisivanju ovog Memoranduma o saradnju, Muftiji Nedžmedin ef. Saćipi, uveren da njegova realizacija ima vremenski okvir decembra 2021. “Skoplje i Beograd su dva velika centra koja mogu doprineti promociji islamskih vrednosti, na čvrstim osnovama iskrene saradnje, za dostojanstven život vernika ove dve države”, rekao je Muftija Saćipi.

Što se tiče ovog Međusobnog memoranduma o razumevanju, Islamske verske zajednice Srbije, Akademik dr. Sead ef. Nasufović, koji je između ostalog rekao medijima da je cilj ovog Memoranduma podizanje vjerske svijesti, pravilno organizovanje i razvoj islamskog života, kao i uvođenje islama muslimanima obe zemlje”.

Vredno je napomenuti da Memorandum o saradnju predviđa organizovanje verskih, kulturnih, naučnih, humanitarnih i društvenih aktivnosti radi unapređenja islamskih vrednosti muslimanskog stanovništva u Republici Severnoj Makedoniji i Republici Srbiji, računajući Sandžak, Preševsku dolinu i šire regiona, prenosi Jetapress.