Ballina Aktuale Apel për unifikim të spektrit politik

Apel për unifikim të spektrit politik

SHPËRNDAJE

Zeni Hasani sociolog  

 Në këto rrethana  të gjendjes aktuale politike që po kalon vendi, shteti i Kosovës, do të ishte mirë tërë spektri politik i vendit të unifikohet dhe të mobilizohet për të ndërtuar  një strategji shtetndërtuese për të i përballuar negeciatave, të vështira  përballë Serbisë, sepse ajo mund te i sfidojë me retorikë boshe, prapoganduese, shantazhuese.

Për të i treguar faktorit ndërkombëtar si ”qengjë i butë që thithe  ne dy nëna” njërën ane Rusinë dhe në anën tjetër disa shtete, Politikan dhe qarqe ndërkombëtare, me politikë të saj kozmetike mundohet  që ajo duhet të dialogojë, por në këtë ka edhe kompromise,e që ne fund duhet të merr diçka.

Andaj faktori politik kosovar duhet të i lenë inatet politike  subjektive, të ngushta, për fatin  kure është në pyetje interesi  nacional dhe shtetëror i Kosovës- Ja sot ja kurrë! Popujt e vegjël kanë shansin  të zgjedhin zgjidhjen një herë në 100 vite. Prandaj apeloj tek subjektet politike  të jenë së bashku, sot, por edhe nesër kur është në pyetje shtetndërtimi i vendit-Kosovës./Jetapress/