Ballina Aktuale A ka me të vërtetë gjasa prej 87 për qind të rizgjedhet...

A ka me të vërtetë gjasa prej 87 për qind të rizgjedhet president, Donald Trumpi?

SHPËRNDAJE

Këtu është një mënyrë tjetër për të parë se kush mund të fitojë zgjedhjet.

Bursat tregtare kanë qenë historikisht një mënyrë e mirë për të parashikuar rezultatet e zgjedhjeve, sipas një grupi kërkimor të quajtur Socionomics Institute. Ata pretendojnë se pothuajse në çdo rast që një president rikandidonte dhe tregu i aksioneve doli mirë (d.m.th. më shumë se 20 për qind) në tre vitet para votimit, kryetari i tanishëm fitoi, raporton BBC.

Është një mënyrë tjetër për të thënë që kur një ekonomi po shkon mirë, njerëzit kanë më shumë gjasa të votojnë për presidentin, i cili ishte në krye gjatë asaj kohe.

Bazuar në atë mendim, Instituti Socionomics parashikon që Trump ka 87 për qind mundësi për të fituar zgjedhjet.

“Bursa e aksioneve është një tregues i humorit shoqëror”, tha Matthew Lampert, drejtori i hulumtimit të grupit, sipas CBS News. “Historikisht, një prirje më pozitive në treg dhe gjendje shpirtërore shoqërohet me një fitore”.

Por analistë të tjerë thonë se ata besojnë se rritja e fundit në tregun e aksioneve po sinjalizon një fitore për Joe Bidenin, jo Trumpin.

Ka shumë arsye që këtë vit mund të jenë të ndryshme, veçanërisht pandemia, e cila ka shkaktuar sasi të mëdha të pasigurisë politike dhe ekonomike. Shumica e amerikanëve besojnë se Trumpi ka bërë një punë të keqe në menaxhimin e COVID-19.

Kjo pikëpamje, plus çështjet e tjera, përfshirë një vit marrëdhëniesh të trazuara të garës, mund të tejkalojnë performancën e mirë të tregut të aksioneve.