Ballina Srpski/Serbisht Reisu-I-Ulema Nedžmedin ef. Saćipi, učestvuje na Međunarodnoj konferenciji o Palestini

Reisu-I-Ulema Nedžmedin ef. Saćipi, učestvuje na Međunarodnoj konferenciji o Palestini

SHPËRNDAJE

Zahvaljujući ljubaznosti NJ.E. Rašid Hasan Pour Baei, ambasador Islamske Republike Iran u Republici Srbiji, a na poziv Ministarstva spoljnih poslova Islamske Republike Iran, Reisu -I- Ulema Nedžmedin ef. Saćipi, poglavar Islamske zajednice u Srbiji, zvanično je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji o Palestini od 22. do 24. decembra 2023. godine u Teheranu, kojoj su prisustvovali visoki predstavnici političke, stručne i medijske sfere iz preko 50 zemalja. sveta.

Portal Jetapress saznaje od Reisija Saćipija da su domaćini tokom celog boravka na Međunarodnoj konferenciji pokazali izuzetno gostoprimstvo i ljubaznost, kao i visok nivo profesionalizma.

„U prepodnevnom delu Konferencije, održane 23. decembra, učestvovao sam na panelu posvećenom pravnim i političkim aspektima aktuelne agresije izraelskih oružanih snaga u pojasu Gaze, gde su učesnici iz velikog broja zemalja predstavili svoje zapažanja, predloge i jednoglasnu osudu zločinačkih aktivnosti cionista“, naglašava između ostalog Reisi Sakipi.

U nastavku, Reisi Sakipi je rekao da je „Popodnevni deo programa započeo impresivnim govorom predsednika Islamske Republike Iran Sejeda Ebrahima Rajesija, nakon čega su usledila obraćanja visokih predstavnika mnogih zemalja iz različitih delova sveta. . Iako, nažalost, nema naznaka da Izrael namerava da zaustavi svoje zločinačke napade na Gazane i njihovu imovinu dok ne postigne cilj potpunog čišćenja područja od Palestinaca, smatram da je bilo veoma važno da učesnici iz preko pedeset zemalja, na tako visokom nivou, izrazio snažnu i jednoglasnu osudu zločina i pozvao na hitan prekid nasilja i pružanje humanitarne pomoći Palestincima. Iranska država je ovim skupom pokazala čitavom čovečanstvu svetao primer savesti, solidarnosti i odgovornosti“, kaže Reisu -I- Ulema Nedžmedin ef. Saćipi.