Ballina Aktuale Zgjidhet Qeveria e re në Serbi

Zgjidhet Qeveria e re në Serbi

SHPËRNDAJE

Parlamenti i Serbisë ka votuar sot Qeverinë e re, anëtarët e së cilës më pas kanë bërë betimin.

Nga  213  deputetë në sallë PËR votuan 152, KUNDËR ishin 61, të përmbajtur nuk kishte, ndërsa munguan 37 deputetë, shkruan FOLonline.

Kabineti i ri qeveritar:

Dikasteret kryesore:

Kryeministër: Millosh Vuçeviq

Sinisha Mali, zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Financave

Ivica Daçiq, zëvendëskryeministër dhe ministër i Brendshëm

Irena Vujovic, Zëvendëskryeministre dhe Ministre e Mbrojtjes së Mjedisit

Aleksandar Vulin, zëvendëskryeministër

Adrijana Mesaroviq, Ministre e Ekonomisë

Aleksandar Martinovic, ministër i Bujqësisë

Goran Vesiq, ministër i Ndërtimit

Dubravka Gjedoviq Handanoviq, Ministre e Energjisë

Tomislav Momiroviq, Ministër i Tregtisë së Brendshme dhe të Kombinuar

Maja Popoviq, Ministre e Drejtësisë

Jelena Zhariq Kovaçeviq, Ministre e Administratës Shtetërore

Tomislav Zhigmanov, Ministër për të Drejtat e Njeriut