Ballina Srpski/Serbisht Solidarnost sa žrtvama zemljotresa u Turskoj

Solidarnost sa žrtvama zemljotresa u Turskoj

SHPËRNDAJE

U saopštenju Saveta Islamske zajednice u Preševu, koje objaviljen od strane predsedavajući Muftiju Nedžmedin ef. Ademi, da je prošlog petka objavljena: “Džuma solidarnosti”, sa braćom iz Turske oštećenom u zemljotresu, koja, nažalost, nastavlja da bude aktivan i posle dve nedelje.

Kao što je poznato iz ove saopštenje, prikupljene strestave objavljeni u tabelarnom formu: imama, džamija, broj priznanice, vrednost u evrima i dinarima.

Povodom solidarnosti braće iz Turske, koja se nalaze u teškim situacijama od uzastopnih posledica zemljotresa koji su sa sobom odneli hiljade ljudskih duša i uništili stotine-hiljade kuća, V.D. Reisi-l-Ulema Islamske zajednice Srbije, Nedžmedin ef. Saćipi je tokom molitve petkom u Bajrakli džamiji u Beogradu pozdravio akcije solidarnosti u pomoći stradalima u zemljotresu. On takođe spomenuo spremnost muslimanskih vernika, gde god da se nalaze, da se solidarišu sa ljudima pogođenim zemljotresom kako u prošlosti tako i sada sa osećajem dobrote, dobročinstva i solidarnosti u praksi, prenosi Jetapress.