Ballina Aktuale Senatorët amerikanë përsërisin: Do ketë sanksione tjera ndaj Rusisë

Senatorët amerikanë përsërisin: Do ketë sanksione tjera ndaj Rusisë

SHPËRNDAJE

Dy senatorët republikanë, John McCain dhe Lindsey Graham si dhe senatorja demokrate, Amy Kloubchar e kanë përfunduar vizitën në Gjeorgji me përsëritjen e zotimit se do angazhohen për sanksione më të ashpra ndaj Rusisë.

“Është e qartë se Rusia e ka sulmuar SHBA-në; të gjitha agjencitë tona të inteligjencës e konfirmojnë këtë. Ne do të punojmë në Kongres që të miratojmë sanksione më të fuqishme (kundër Rusisë) me qëllim që të parandojmë sulme të tjera ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës”, ka thënë McCain.

Delegacioni amerikan sot e ka vizituar Qendrën e përbashkët të Vlerësimit dhe Trajnimit të NATO-s dhe Gjeorgjisë, afër Tbilisit. Më parë ata kanë shkuar edhe te Khurvaleti,Linja Administrative e kufirit në mes të Gjeorgjisë dhe OSetisë Jugore, rajonit separatist gjeogjianë që kontrollohet nga forcat ruse prej përfundimit të një lufte të shkurtër në vitin 2008.
Senatorët amerikanë, paraprakisht i kanë vizituar shtetet e Baltikut dhe Ukrainën.

“Mesazhi jonë është që 2017-a do të jetë një viti e më përkrahjes më të madhe ushtarake, tregtare amerikane dhe më shumë integrim ekonomik dhe më shumë veprim kundër Rusisë jo vetëm këtu, por në tërë botën, më shumë sanksione ndaj saj”, ka thënë republikani, Graha,

“Tani ka ardhur koha që t’ia bëjmë me dije Putinit (presidentit të Rusisë) se ne si botë na ka ardhë në majë të hundës”, ka thënë më tej Graham.