Ballina Aktuale AFP: Administrata Trump nuk e përkrah integrimin e Serbisë në BE

AFP: Administrata Trump nuk e përkrah integrimin e Serbisë në BE

SHPËRNDAJE

Me rastin e Festës Kombëtare të Republikës, Serbia mori urim edhe nga sekretari i SHBA-ve, Rex Tillerson.

Mirëpo siç shkruan AFP, në urimin e Tillerson nuk është përmendur përpjekja e Serbisë për të hyrë në BE, urim ky i ngjashëm më paraardhësin e tij John Kerry, transmeton lajmi.net.

Në kartolinën e urimit ai ka thënë nëse SHBA dhe Serbia vazhdojnë të bashkëpunojnë së bashku mund të mbajnë paqe dhe prosperitet në Ballkan.

“Serbia duhet të vazhdojë përpjekjet për përmirësimin e reformave ekonomike, forcimin e sundimit të ligjit si dhe përmirësimin e marrëdhënieve me fqinjët e saj”, ka thënë Tillerson.

AFP vlerëson se mesazhi i Tillerson tregon se deri në çfarë mase presidenti amerikan, Donald Trump dhe administrata e tij mbështesin integrimin e Serbisë në BE.

Ditët e fundit mediat serbe kanë spekuluar se presidenti Trump është duke u përgatitur për t’ia lënë Ballkanin Rusisë.

AFP thotë se nuk ka marrë përgjigje në pyetjen se mesazhi i Tillerson tregon një ndryshim të politikës amerikane ndaj zgjerimit të BE-së.