Ballina Lajme Nga Bota Georg Bush jep lajm të madh: Të armatoset fuqishëm Kosova, ajo është...

Georg Bush jep lajm të madh: Të armatoset fuqishëm Kosova, ajo është e jona

SHPËRNDAJE
Address to the Nation on Immigration. Oval.

Ish-presidenti i SHBA-së, GeorgeBush, kishte deklaruar në vitin kur Kosova ishte shpallur se Kosova do të forcohet ushtarakisht pasi që sipas tij përmes fuqizimit të Kosovës, edhe SHBA-ja do ta fuqizonte ndikimin ne Ballkan.

Por kjo deklaratë e ish-presidentit Bush ka filluar të riaktualizohet në Serbi. Sipas disa mediave serbe Kosova ka filluar të fuqizohet me përkrahjen amrikane dhe se fuqizimi i Ushtrisë së Kosovës edhe me mjete tjera, nuk është i papritur, pasi që këtë e kishte paralajmëruar edhe George Bush.

 

E deklarata e Bushit, e pastaj edhe e Gjeneralit amerikan Jim Mattisit, për Ushtrinë e Kosovës, kanë dridhur jo vetëm Serbinë por edhe shtetet tjera anti-shqiptare dhe anti shtetit të Kosovës.