Ballina Lajme Nga Bota Krahasimi me Kataloninë, Kocijançiq befason me këtë deklaratë për Kosovën

Krahasimi me Kataloninë, Kocijançiq befason me këtë deklaratë për Kosovën

SHPËRNDAJE

Zëdhënësja e BE-së, Maja Kocijançiq, ka hedhur poshtë pohimet se për Kataloninë vlejnë standarde tjera në krahasim me ato për Kosovën.

Ajo theksoi se e drejta ndërkombëtare është universale dhe see BE-ja e respekton në tërësi.

Kocijançiq me rastin e qëndrimit të djeshëm të Komisionit Evropian, se rastet e Kosovës dhe Katalonisë janë të pakrahasueshme, deklaroi se nuk ekzistojnë standardet e dyfishta.

“Kosova është rast sui generis”, tha Kocijançiq për Tanjug.