Ballina Lajme Nga Rajoni Mesazh Urimi per festen e 28 Nentorit dites se flamurit kombetare Tere...

Mesazh Urimi per festen e 28 Nentorit dites se flamurit kombetare Tere Shqiptareve nga Sanxhaku i Nishit ne Preveze!

SHPËRNDAJE

BESELIDHJA E RE SHQIPTARE!

28 Nentori i vitit 1912, mbett nje ngjarje e shenuar lapidare ne jeten e kombit, si akt i pavaresimit te Shqiperise.
Rrethanat ne te cilen ia rezervoi historia Shqiptareve pavaresimi edhe nese nuk ja doli te mbese nje akt funksional sikur e merituam, po shenohet si nje ngjarje per te cilen brezat mbeten ne kujtese te pashlyer, duke u sherbyer si baze e frymezimt te kurdohereshem per veprimtari te pa ndalur atdhetare!

Urojm Tere Veprimtareve te shquar te levizjes mbare kombtare, perkrahesve dhe veprimtareve te cilet i lidh tematika mbare kombetre per bashkim me perpjekjet e vijueshme per ta menaxhuar sukseseshem drejt bashkimit kombetare!

Tere bashkatdhetaret ngado qe jemi në gjithë hapësirat etnike Shiptare, Diaspore dhe Emigracion!
Per tere perkrahsit e idese së Bashkimit Kombetarë, dhe per tere mbështetësit e idesë për një QEVERISJE TË BASHKUAR MBAREKOMBËTARE, me perfaqesim mbare trevash!

Beselidhja e Re Shqiptare deshpruar uron 28 Nëntorin diten flamurit kombetare, duke pa qartas se edhe ne kete nentor nuk ka vend gezime per te gjithe shqipetaret, e aq me pak per shqipetaret qe po i sudon vite te tera Skema e coptimit ne 6 shtete. Sepse Tirana feston, Prishtina punon, ndersa Presheva vajton.

Beselidhja Re duke pa se nuk ka vend as per hidherime u’a uron te gjithe shqiptaret festen e flamurit kombetare, duke zgjodhur si dhurate punimin me të bukur, dhe shumë domethënëse e cila ngerthen ne vete urimin dhe mesazhin mbarekombetare te ISMAIL QEMALIT. kur me rastin e pavarsise Shqiperise te 28 Nentor 1912, qe sot edhe femiu gjashte vjecar mban ne mend urimin dhe amanetin e tij… doke na lene…dhe duke na thene: I
‘ E gezofshin te gjithe shqipetaret Shqiperine me vete te te lire e te pavashrme,  gjitheandejë i thuhet dhe bukës bukë dhe ujit,uje ‘. ( Amaneti ISMAIL QEMALIT}

ZGJOHU Shqiptar

Ftese per veprim dhe per Lobim

KOHA PER VEPRIM MBARKOMBETARE

Komisioni i levizjes mbare kombtare ne kuader te protestave te Korrikut 2013/ 100 Vjet Shqiperi copetuar”.

-Ju ven ne dijeni mbi faktin : qe eshte depozituar ne Kongresin Amerikan dhe Keshillin e Europes nje Peticion mbi kerkesat e Shqiptareve bashkuar per realizimin e nje konference nderkombetare EuroAtlantike e cila do shqyrtoje ne frymen e re gjeostrategjike poziten e shqiptareve dhe rishikimin e amendamenteve qe sollen coptiimn e Shqiperise duke kerkuar: dhenjen e vendit te merituar si komb perballe perpjekjeve te parreshtuar per asimilim te cilat vijone edhe ne ditet tona pas nje shekulli.

Beselidhja e re shqiptare fton!

-Ju drejtohemi figurave të shquara të shkencës: Akademike dhe intelektualëve patriotë të specializuar në fushën e historise si edhe avokatë të shquar të nivelit akademik. Si dhe tere subjektet politike: parti ,shoqata, levizje, aleanca apo individe,
-Ju ftojme te shfryrezoni rastin ngado jeni: te mundesoni rritjen e pranise se lobit Shqiptare, Liges Shqiptaro-Amerikane, Kongresmen te shquar Amerikano-Shqipetare te ceshtjes shqiptare qe te lobojne patriotet tane ne Amerike ne Bruksel, ndikimin mbi axhenten e marrjes ne shqyrtim ashtu edhe realizimin e kerkeses themelore, depozituar ne Kongresin Amerikan dhe Keshillin e Europes!
ESHTE KY NJE MOMENT QE NA BEN TE BASHKUAR EDHE TE FAKTORIZUAR EDHE UNIKE NE KETE KERKESE DUKE MENJANUAR KOHET E GJATA TE NDASIVE DHE KEQKUPTIMEVE
.
RROFTE POPULLI DHE KOMBI BASHKUAR SHQIPTARE
RROFTE 28 NENTORI SIMBOL I QENDRERSES DHE PAVARESIMIT MBARE KOMBTARE.
Beselidhja e Re Shqipetare

Nga Sadik Sadiku