Ballina Kuriozitet Magjia e liqeneve shumëngjyrësh të Australisë (Foto)

Magjia e liqeneve shumëngjyrësh të Australisë (Foto)

SHPËRNDAJE

Nuk bëhet fjalë as për halucinacione dhe as për imazhe të modifikuara në Photoshop. Në South Australia ujërat e liqeneve marrin ofrojnë një pamje piktoreske.

Janë pesë liqene të tillë, që në këtë sezon ofrojnë një spektakël të vërtetë ngjyrësh, me protagoniste algat dhe atyre që njihen si bakteret e kuqe, ose halobakteret.

Ngjyra e kuqe shihet më e theksuar në liqenin MacDonnell, për shkak të ujit tepër të kripur që ka, ndërsa liqeni Bumbunga ndryshon ngjyra tri herë në vit, nga i kuq, i bardhë dhe blu.

Liqeni Eyre ofron të kuqen, portokallin dhe ngjyrën e verdhë, ai Albert ruan ngjyrën e kuqe thuajse përgjatë gjithë vitit. Liqeni Hart është shumëngjyrësh dhe në të njëjtën kohë, në pjesë të tij sheh të kuqen, jeshilen, të verdhën dhe blunë. /tch/