Ballina Kulturë Vdes albanologu i njohur Veli Veliu

Vdes albanologu i njohur Veli Veliu

SHPËRNDAJE

Albanologu Veli Veliu ka ndërruar jetë sot në moshën 86 vjecare. Ai ishte i lindur në Gostivar dhe ishte i njohur për shumë vepra që dhanë kontribut të madh për albanologjinë.

Prokupimi tij kryesor gjatë karrierës së tij profesionale dhe kërkimeve shkencore ishte letërsia krahasuese shqiptare-frënge, por është marrë edhe me etnologjinë, etnopsikologjinë dhe folklorin e shqiptarëve gjatë shekullit XIX.