Ballina Aktuale Fjalimi ‘ushtarak’ i Putinit, lëshon disa paralajmërime për të ardhmen

Fjalimi ‘ushtarak’ i Putinit, lëshon disa paralajmërime për të ardhmen

SHPËRNDAJE

Nga: A.M.

Në një fjalim shumë luftarak, udhëheqësi rus ka vënë vazhdimisht në shënjestër Amerikën dhe Perëndimin dhe ka lëshuar pretendime të guximshme për të ardhmen, raporton Sky news, përcjell “Bota sot”.

Retorika e presidentit ishte e njohur dhe, në të vërtetë, nuk përmbante ndonjë zbulim apo paralajmërim të spikatur, pavarësisht këmbënguljes së mëparshme të Kremlinit se ishte “jashtëzakonisht e rëndësishme”.

Këtu janë disa nga citimet kryesore nga fjalimi, me zotin Putin që diskuton gjithçka nga Zoti në Donbas.

Për SHBA-në:

“Kur fituan Luftën e Ftohtë, SHBA e shpallën veten përfaqësues të vetë Zotit në tokë, njerëz që nuk kanë asnjë përgjegjësi, por vetëm interesa. Ata i kanë shpallur ato interesa të shenjta. Tani është trafiku njëkahësh, gjë që e bën botën të paqëndrueshme.”

Në Perëndim:

“Ata mendojnë se të gjithë të tjerët janë kolonia e tyre – nëse janë të jashtëzakonshëm, pjesa tjetër janë qytetarë të klasit të dytë.”

Për sanksionet ekonomike:

“Sankioni ekonomik kundër Rusisë nuk ka pasur kurrë ndonjë shans për sukses. Dhe armatimi i sanksioneve është një thikë me dy tehe.”

Për “operacionin special ushtarak”:

“Operacioni ynë special në Donbas është një mjet shpëtimi për ta për të fajësuar Rusinë për gabimet e tyre.”