Ballina Teknologji Epic thotë se Fortnite po kthehet në iOS në vendet e Bashkimit...

Epic thotë se Fortnite po kthehet në iOS në vendet e Bashkimit Evropian

SHPËRNDAJE

Nëse ju pëlqen të luani Fortnite në iPhone, kemi lajme të mira dhe të këqija. Falë njoftimit të sotëm të Apple se do të lejojë përdoruesit e iPhone në Bashkimin Evropian të shkarkojnë aplikacione nga dyqanet e palëve të treta, Epic Games bëri një njoftim Epic në “X”.

Llogaria e Epic Games Newsroom njoftoi përmes platformës X se “Fortnite do të kthehet në iOS në Evropë në vitin 2024, e shpërndarë nga dyqani i ardhshëm @EpicGames për iOS”.

Meqenëse Akti i Tregjeve Dixhitale të Bashkimit Evropian (DMA) e ka detyruar Apple të lejojë ngarkimin anësor dhe dyqanet e aplikacioneve të palëve të treta për iPhone në BE, Apple nuk mund të vazhdojë të bllokojë Fortnite nga iOS në 27 vendet anëtare të BE-së.

Fortnite dhe Epic u përjashtuan nga App Store në gusht të vitit 2020 pasi Epic përfshiu një lidhje me platformën e vet të pagesave brenda aplikacionit brenda Fortnite dhe ofroi artikuj të tillë si monedha brenda aplikacionit me një çmim më të ulët që kur iu shmang taksës 30 për qind të Apple për blerjet bërë përmes platformës së vet.

Kjo solli edhe një padi të Epic; për shkak se Gjykata e Lartë e SHBA-së refuzoi të dëgjojë çështjen, Apple duhet të ndjekë vendimin e gjyqtares Yvonne Gonzalez Rogers dhe të lejojë zhvilluesit të ridrejtohen në platformat e pagesave të palëve të treta.

Por, për ta bërë këtë, zhvilluesi duhet gjithashtu të lidhë aplikacionin e tij/saj me platformën e pagesave brenda aplikacionit të Apple. Dhe edhe nëse një zhvillues detyron një nga klientët e tij të përdorë një platformë alternative të përpunimit të pagesave, Apple do të marrë sërish një ulje prej 27 për qind të të ardhurave në SHBA.

Sidoqoftë, një përdorues i iPhone në një nga 27 vendet anëtare të BE-së përfundimisht do të jetë në gjendje të vizitojë Epic Games Store dhe të instalojë Fortnite.