Ballina Teknologji PayPal shkurton 9 përqind të fuqisë punëtore globale

PayPal shkurton 9 përqind të fuqisë punëtore globale

SHPËRNDAJE

Pavarësisht shkurtimeve të mijëra vendeve të punës në 2023, në industrinë e teknologjisë kanë vijuar edhe në javët e para të 2024.

PayPal ka planifikuar të shkurtojë 2500 vende pune, ose 9 përqind të fuqisë punëtore globale këtë vit tha CEO i kompanisë Alex Chriss.

Shkurtimet e PayPal vinë thuajse një vit pasi kompania largoi 2,000 punonjës të tjerë për të ulur kostot.

Pavarësisht shkurtimeve të mijëra vendeve të punës në 2023, në industrinë e teknologjisë kanë vijuar edhe në javët e para të 2024.

Në të njëjtën ditë me PayPal, edhe kompania Block e Jack Dorsey që ka në pronësi Cash App, Foundational dhe Square, njoftuan raundin e dytë të shkurtimeve.

Në fillim të muajit Google tha se ka larguar mijëra punonjës në divisionet e harduerit dhe asistentt virtual ndërsa CEO Sundar Pichai ka paralajmëruar të tjera shkurtime.

Discord, eBay, Riot Games, TkTok, Microsoft, iRobot, Amazon, Unity dhe Duolingo janë disa prej emrave që kanë shkurtuar mijëra vende pune në Janar.