Ballina Lajme Nga Bota Do të habiteni kur ta kuptoni se në këtë shtet evropian jetojnë...

Do të habiteni kur ta kuptoni se në këtë shtet evropian jetojnë më së shumti myslimanë

SHPËRNDAJE

 

A e dini në cilën shtet evropian jetojnë 16 milionë myslimanë?

Jo, nuk është Franca, aty ka 5 milionë myslimanë, në Gjermani 4 milionë, kurse në Mbretërinë e Bashkuar 3 milionë myslimanë.

Vendi evropian me më shumë myslimanë është Rusia, natyrisht, nëse e përjashtojmë Turqinë, pjesa më e madhe e së cilës gjithsesi i përket gjeografikisht Azisë.

A e dini se cili qytet evropian është shtëpi për 1.5 deri në 2 milionë banorë myslimanë, dhe sipas informatave jozyrtare, edhe 2 milion të tjerë myslimanë emigrantë?
Sigurisht, Moska, ku myslimanët me numër janë më shumë sesa në Paris (1.5 milion myslimanë) dhe në Londër (një milion myslimanë), përsëri nëse përjashtohet Stambolli.
A e dini se në cilën vend evropian ka 8.000 xhami?

Nëse keni thënë Rusia e keni gjetur.
Të gjitha këto të dhëna i ka publikuar aktivisti çek për të drejtat e njeriut Juraj Mesík, i cili me atë rast ka shtruar pyetjen:
“Pse në BE frikësohen nga myslimanët, pjesëmarrja e të cilëve në popullsinë e përgjithshme është 3.8 për qind, ndërsa në Rusi përbëjnë 12-15 për qind të popullsisë? Paradoksalisht, edhe disa ekstremistë nga Rusia i frikësojnë evropianët nga Islami.”
Mesíku të gjitha këto teza i ka publikuar nën dritën e islamofobisë e cila sundon në Sllovaki, dhe ka përkujtuar se para më pak se dy vjet, në Moskë u hap një xhami për 10.000 adhurues – dy herë më shumë se që mund të merr Katedralja e Elizabetes së Shenjtë në Koshice, faltorja më e madhe katolike në Sllovaki.

Mesíku shkruan se Moska është metropoli me numrin më të madh të myslimanëve, por rajoni i Moskës nuk është më i populluari me myslimanë në Rusi.
Në Çeçeni, Ingusheti dhe Dagestan në Kaukazin e Veriut, si dhe në brigjet e Detit Kaspik, muslimanët përbëjnë 90 % ose më shumë të popullsisë. Në Tatarstan dhe Bashkoristan, përqindja e muslimanëve në popullsinë e përgjithshme tejkalon 50 përqind.
Atëherë, kush ka nevojë për një fushatë histerike “kundër islamizimit të Sllovakisë?”, bën pyetje Juraj Mesík në tekstin e tij.