Ballina Shendetësi ÇFARË DO TË THOTË NËSE KENI SHENJËN E UNAZËS NË SY?

ÇFARË DO TË THOTË NËSE KENI SHENJËN E UNAZËS NË SY?

SHPËRNDAJE

A e keni vërejtur ndonjëherë nëse e keni këtë simptomë në syrin tuaj?

Gjendja e syve tuaj tregon shumë rreth shëndetit tuaj. Në fakt, ata mund të zbulojnë shenjat se ju jeni duke vuajtur nga sëmundjet e zemrës.

Si mund ta dini nëse jeni të prekur nga kjo gjendje?

Nëse keni një unazë ngjyrë gri rreth pjesës së jashtme të irisit tuaj, organizmi juaj mund të jetë duke luftuar me probleme kardiovaskulare, transmeton KosovaPress.

Ky problem kardiovaskular është i lidhur me sëmundjet e zemrës sipas raporteve të shumta mjekësore.

Gjendja është e njohur si arcus sensilis dhe është më e zakonshme se sa që ju mendoni.

Ajo prek 45 për qind të njerëzve të moshës mbi 40-vjeçare dhe 70 për qind të moshës mbi 60-vjeçare.

Forma e rrumbullakët është e vështirë për t’u vërejtur, sidomos nëse nuk interferon me shikimin tuaj.

Derisa kjo nuk është gjithmonë diçka shqetësuese, ajo tregon shenjat e problemeve me zemër.

Problemet shëndetësore përfshirë sëmundjet kardiovaskulare, sëmundjet koronare të zemrës dhe arresti kardiak mund të jenë fatale.

Një studim i fundit ka treguar gjashtë shenja që tregojnë për sulmin në zemër, të cilat mund të parandalohen nëse jemi të vetëdijshëm rreth shenjave të hershme, si dhimbje koke të shpeshta, konfuzion, probleme me shikim, dhimbje në kraharor, probleme me frymëmarrje, rrahje e parregullt e zemrës, gjak në urinë, gishta të ënjtur, probleme me dhëmbë, qafë, vesh dhe gjoks.