Ballina Lajme DEPUTETI HASANI: PARLAMENTI SERB KA MIQ NGA QINDRA VENDE TË EVROPËS DHE...

DEPUTETI HASANI: PARLAMENTI SERB KA MIQ NGA QINDRA VENDE TË EVROPËS DHE BOTËS, POR JO EDHE NGA SHQIPËRIA!

SHPËRNDAJE

Gazeta proqeveritare serbe “Politika”, në ditën e djeshme, të 3 korrikut, ka shkruar se Parlamenti republikan i Serbisë, ka dy vjet që nuk e ka formuar një ekip për bashkëpunim me fqinjin e saj jugor Shqipërinë.

Nga e njëjta gazetë, gjithashtu, bëhet e ditur se “Tani për tani, 14 tribuna kombëtare duan të jenë pjesë e këtij grupi parlamentar dhe kandidati për postin e presidentit është Fatmir Hasani, nga Partia për Veprim Demokratik, i vetmi deputet shqiptar në legjislaturën serbe”.

Parlamenti serb ka grupe miqsh nga qindra vende të Evropës dhe në botë, por mes tyre, nuk është Shqipëria për dy vjet. Me siç dimë, ky lloj bashkëpunimi ndërmjet deputetëve serbë dhe shqiptarë do të themelohet vetëm në ditët në vijim, thekson deputeti Fatmir Hasani, për gazetën beogradase “Politika”,

Deri më tani, nuk kishte shumë interes në krijimin e një ekipi që do të punonte me fqinjin jugor, thotë deputeti shqiptar nga Lugina e Preshevës në Parlamentin e Serbisë, Fatmir Hasani, për gazetën Politika, transmeton portali /jetapress/