Ballina Kuriozitet GJENDET NË TOKË BALENA 10 MILIONË VJEÇARE

GJENDET NË TOKË BALENA 10 MILIONË VJEÇARE

SHPËRNDAJE

Skeleti i një balene të lashtë u zbulua nga arkeologët në Krime, Rusi, ndërsa po gërmonin në një zonë për ndërtimin e një hekurudhe. Balena besohet se ka jetuar në një det që u zhduk para 10 milionë vjetësh.

Gjiganti dhe brinjët e një Cetotherium (emri latinisht i balenës), një i afërm i zhdukur i balenave moderne, u zbuluan në gadishullin Kerç, pasi arkeologët po ekzaminonin tokën e caktuar për ndërtimin e hekurudhave, njoftoi media lokale të premten.

Krijesa parahistorike ishte rreth pesë metra. Zbulimi nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh se vendi dikur ishte i thellë nënujor, në zemër të asaj që ishte Deti Sarmatian. “Deti përfundimisht u bë tokë,” tha Sergej Yazikov, studiues në Institutin e Arkeologjisë të Akademisë Ruse të Shkencave.

“Shtresat gjeologjike janë ngjitur, dhe skelet i balenës u shfaq në krye, edhe pse ai përdoret për të pushuar në shtratin e detit”.