Ballina Kulturë Flamuri shqiptar që shkoi në Hënë me “Apollo 15”

Flamuri shqiptar që shkoi në Hënë me “Apollo 15”

SHPËRNDAJE

Në vitin 1971, në Hënë niset “Apollo 15”. Në bordin e saj u vendosën 32 flamuj të vegjël nga e gjithë bota, të kapur me litar.

Tekniku i lartë i NASA-s, në atë kohë, ishte William Kokalari, apo Vilson Kokalari. Ai ishte një shqiptar me origjinë nga Gjirokastra.

Pas përfundimit të misionit, flamujt dolën në një ankand të madh.

Flamuri në fjalë, atë kohë me yllin e verdhë, ka një shkrim të astronautit dhe firmën e tij. Ai shoqërohet dhe me një certifikatë origjinaliteti. Sot flamuri është në duart e koleksionistëve.