Ballina Aktuale HESHTJA ZGJEDHORE

HESHTJA ZGJEDHORE

SHPËRNDAJE

Satirike

Heshtja ka filluar që me natë,
E duket se jemi si në fushatë !

Duke kaluar nga sheshi në oda,
Aty ku vendosin leku dhe vota !

Një ves që rron ndër shqiptarë,
Kur vota shitet si në pazar !

Prandaj në zgjedhje kalohet kufiri,
Nuk fiton përherë vetëm i miri !

Ata që thirren në moral e etikë,
I mbledhin lakrat në politikë !

Përvoja na mëson në këtë jetë,
Si sinqeriteti quhet naivitet !

Mbi të gjitha për këto dukuri,
Latinët e vjetër e lanë një urti:

-Kush udhëhiqet me ndjenja o mik,
Mos të merrte fare me politikë !

Spica Metalike