Ballina Aktuale Profesori i njohur ka një mesazh të keq për Kryeministrin Kurti: Letra...

Profesori i njohur ka një mesazh të keq për Kryeministrin Kurti: Letra dërguar në adresë të SHBA-ve është një gabim i madh

SHPËRNDAJE

Letra dërguar nga ana e Qeverisë, nga Kryeministri Kurti në adresë të SHBA-ve është një gabim i madh. Ai me këtë letër nuk diti të sillet në përputhje me interesat e SHBA por dështoi tërësisht. Ai dështoj dhe tani fati i këtij koalicioni nuk dihet më. Ekziston mundësia dhe rreziku potencial që brenda 3 a 4 muajve kjo qeveri të prishet. Unë konsideroj se në këto kushte dhe në këto rrethana, me këto sjellje ndaj SHBA-ve, për Kosovën shumë më mirë do të ishte të mos kishte fituar Albini kur dihet se idetë e tij politike janë fiksion. E me fiksion dhe me kompleksicitete nuk arrihet asgjë në politikën ndërkombëtare”, thotë Burjani për “Kosova Sot Online”.

Mënyra se si i është drejtuar kryeministri i Kosovës Albin Kurti, presidentit të SHBA-ve Donald Trup, dhe Sekretarit të Shtetit Mike Pompeo me një letër dy ditë më parë, nga profesori i njohur i së drejtës Blerim Burjani, po vlerësohet jo vetëm si qasje jo profesional dhe aspak diplomatike, por skandal i cili mundë ti kushton shumë koalicionit LVV-LDK, në humbjen e mbështetjes amerikane dhe detyrimin për shpërbërjen e Qeverisë, ngjashëm sikur që veproi edhe ish Kryeministri Haradinaj, në prag të dy vjetorit të mandatit të tij. Sipas Burjanit, kryeministri Kurti në këtë letër nuk është zotuar aspak në përmbushjen e kërkesave që vijnë nga SHBA-të, nga kabineti i presidentit taruam lidhur me heqjen e taksës porçështje me prioritet shihen temat që janë problem i brendshëm i Kosovës, që duhet të vetë rregullohen nga institucionet e shtetit të Kosovës, me një mbështetje të lehtë ndërkombëtare, sikur është fusha e sundimit të ligjit, reformat në këtë drejtim dhe luftimi i korrupsionit.

“Letra dërguar nga ana e Qeverisë, nga Kryeministri Kurti në adresë të SHBA-ve është një gabim i madh. Ai me këtë letër nuk diti të sillet në përputhje me interesat e SHBA por dështoi tërësisht. Ai dështoj dhe tani fati i këtij koalicioni nuk dihet më. Ekziston mundësia dhe rreziku potencial që brenda 3 a 4 muajve kjo qeveri të prishet. Unë konsideroj se në këto kushte dhe në këto rrethana, me këto sjellje ndaj SHBA-ve, për Kosovën shumë më mirë do të ishte të mos kishte fituar Albini kur dihet se idetë e tij politike janë fiksion. E me fiksion dhe me kompleksicitete nuk arrihet asgjë në politikën ndërkombëtare”, thotë Burjani për “Kosova Sot Online”.