Ballina Lajme Nga Rajoni Edhe para 23 vjetësh dr. Ibrahim Rugova, nuk e përjashtonte mundësinë e...

Edhe para 23 vjetësh dr. Ibrahim Rugova, nuk e përjashtonte mundësinë e këmbimit të territoreve mes veriut të Kosovës dhe Luginës së Preshevës

SHPËRNDAJE

Në Revistën “Zëri”, të 15 janarit 1994, dr. Ibrahim Rugova, president i Kosovës, në pyetjen e gazetarit, se a mund të ndodh që Serbia, të bëjë pazare me idenë e Beogradit për ndarjen e Kosovës? Ai, u përgjigj:

“Për ne është e papranueshme ndarja e Kosovës. Mund të bëjmë vetëm këmbim territoresh, në veri të Kosovës, të banuar me shumicën serbe, të fitojmë Preshevën dhe viset tjera në Serbi jugore: Bujanocin dhe Medvegjën, të banuara me shumicë shqiptare”/ njofton jetapress/