Ballina Publicitet DËSHIRA E NJERËZVE PËR TË JETUAR NË PAQE

DËSHIRA E NJERËZVE PËR TË JETUAR NË PAQE

SHPËRNDAJE

Nga Nexhmedin  Saqipi

Historianët e kanë konstatua se gjatë periudhës 3360 vjetësh të historisë njerëzore ka pasur vetëm 227 vjet paqe. Që nga viti 1500 para erës sonë e deri në vitin 1860 janë nënshkruar 8 mijë kontrata paqe të cilat mesatarisht nuk kanë zgjatur më tepër se dy vjet.
Gjithashtu sipas një statistike tjetër për 6 mijë vjet historia njerëzore ka dhënë më tepër se 600 milion viktima nëpër fushëbeteja. Vetëm në shekullin XX numri i viktimave të ushtarëve dhe civilëve është : prej vitit 1914 – 1918 – 10 milionë, prej vitit 1939 – 1945 – 50 milionë, prej vitit 1945 e deri më sot – 16 milionë./jetapress/