Ballina Srpski/Serbisht Predstavnici Islamske zajednice u poseti predsedniku g. Aleksandar Vučić

Predstavnici Islamske zajednice u poseti predsedniku g. Aleksandar Vučić

SHPËRNDAJE

Na inicijativu Predsednika Republike Srbije, Gospodina Aleksandra Vučića, jučer je održan sastanak sa predstavnicima Islamske zajednice Srbije, gde su razmatrana pitanja od vitalnog značaja za muslimane naše zemlje i Islamske zajednice. Istaknut je značaj zajedničkog delovanja i zalaganja za mir i slogu u našoj domovini u ovim turbulentnim vremenima sa kojima se zajedno suočavamo.

Predstavnici su izneli deo statusnih problema sa kojima se suočavamo tokom poslednjih nekoliko godina usled upliva spoljnih ideoloških činilaca u rad naše zajednice.

Predsednik je zamolio da skupa složno udružimo sve snage kako ne bismo dozvolili da nam bilo ko sa strane nameće načine na koje ćemo da rešavamo naše prilike i neprilike.

Takođe je istakao da smo braća i da ni jedni ni drugi nemamo nikog bližeg, jer je naša Srbija zajednička kuća koju ćemo nastaviti da gradimo onako kako mi mislimo da treba.

Razgovaralo se i o svim ostalim redovnim potrebama Islamske zajednice u kojima država može i hoće da pomogne, kako bismo zajednički nastavili da radimo na dobrobit naše dece i budućih generacija, jer ničeg vrednijeg od njih nemamo.

Sastanku su prisustvovali Reis Nedžmedin Saćipi, Muftija srbijanski AbduLLah Numan, Muftija beogradski i vojni, Mustafa Jusufspahić, Direktor Vakufske direkcije Musa Abu Sabiah i Sead ef. Nasufović./GMS Radio/prenosi Jetapress/