Ballina Religjioni Mesazh urimi me rastin e Vitit të Ri Hixhri 1446/2024

Mesazh urimi me rastin e Vitit të Ri Hixhri 1446/2024

SHPËRNDAJE

Emigrimi i muslimanëve të parë nga Meka në Medine është i një rëndësie të veçant. Ai hap një kapitull të ri në jetën e muslimanëve të parë e cila më pastaj do të ketë impakt të gjërë në historinë e Islamit dhe muslimanëve.
Ne sot e kujtojmë këte ngjarje e cila na kujton zgjerimin e kuptimit të hixhretit në jetën tonë sociale, kulturore e politike. Përpjekja e jonë për të ndryshuar rrugëtimin drejt një jete me më shumë perspektiv dhe mirëqenie.
Prandaj, urime gjithë besimtarëve, njerëzve tê vullnetit të mirë, me shpresë se ky vit do të oftoj mundësi për më shumë paqe, mirëkuptim dhe solidaritet në mbarë botën.

Kryetari i BIPBM – së, Mr. Nexhmedin ef. Ademi